Вестите, че Германия e склонна да остави Великобритания да напусне

...
 Вестите, че Германия e склонна да остави Великобритания да напусне
Коментари Харесай

Какво се случва с британския паунд и Brexit?

 Вестите, че Германия e склонна да остави Англия да напусне Европейския съюз при доста по-леки условия, в сравнение с пазарите чакаха, усъвършенстваха настроенията околобританския паунд.
“GBP евентуално ще счупи тази опозиция към 1,30 против щатския $ ”, предвижда Димитър Цонев, шеф на Admiral Markets UK клон България. По-интересна наподобява обстановката при кросa GBP/AUD, който би трябвало да се купува нападателно, съгласно Цонев.

Въпреки че тази валутна двойка е извънредно рискова и волатилна, предлага благоприятни условия за сериозна възвръщаемост. Според шефа на Admiral Markets UK клон България GBP/AUD се е отправила бързо към 1,85 австр. $. Причината по тази причина е, че стопанската система на Австралия е директно обвързвана с Китай и разрастващите се пазари.

“Китай и разрастващите се пазари не се показват доста добре и техните проблеми ще се задълбочат ”, счита Димитър Цонев. Освен това в Австралия има един жилищен балон, за който никой не приказва, само че той се надува през последните години.

Що се отнася за FTSE100, Цонев счита, че той е за пласиране заради противоположната корелация сред английския борсов показател и стърлинга.

 

По публикацията работиха: Екип на Investor.bg , редактор Виктория Тошкова
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР